Over ons

Expertise

Kaasopslag en kaashandel zijn nauw met elkaar verbonden, maar het zijn ook twee verschillende specialismen.

John de Goey, de initiator van De Goey Kaas Holland besloot enkele jaren geleden om zijn expertise kaasopslag verder te professionaliseren om deze als service te kunnen bieden aan kaasproducenten en collega kaashandelaren. Sinds 2017 is het ultramoderne kaasopslag en -distributiecentrum aan de Pompmolenlaan in Woerden operationeel. Het proces van opslag, keren en plastificeren is volledig geautomatiseerd. De Goey Kaas Holland heeft een uitstekende reputatie als het gaat om de behandeling van kaas. Mede om die reden is de vraag al binnen twee jaar na de ingebruikname groter dan de beschikbare opslagruimte.

Het verhaal van De Goey Kaas Holland

1961
Jan de Goey richt samen met zijn echtgenote Cock Kaashandel De Goey op. Ze startten hun activiteiten in een traditioneel kaaspakhuis aan de Utrechtsestraatweg, langs de Oude Rijn in Woerden. Jan en Cock hebben succes.

1970
Het bedrijf verhuist naar het nieuwe industrieterrein Honthorst. In hun nieuwe kaaspakhuis aan de Hortensiastraat laten zij een luchtbehandelingsinstallatie aanbrengen. Een vooruitstrevende stap in een tijd, waarin de kaasplanken nog handmatig worden geschrobt, de kazen nog met de hand worden gekeerd. Kaashandel de Goey groeit onder leiding van Jan en Cock gestaag door.

1979
Verdubbeling van de oplegcapaciteit en de expeditie.

Negentiger jaren
De zoons John en Rob komen in de onderneming. Op zoek naar een nieuwe lokatie. Strategisch op het nieuwe industrieterrein Middelland, dichter bij de op- en afrit naar de A12. Tijdens de bouw wordt rekening gehouden met de behoefte aan een grotere expeditie, geconditioneerde opslag, automatisch keren en plastificeren en reinigen van kaasplanken.

2001
Uitbreiding: bijbouw van een grotere expeditie

2005
John de Goey neemt de onderneming over. Nieuwe focus. Van oudsher levert Kaashandel De Goey ‘kleinere porties’ aan markt- en detailhandelaren. Verdere specialisatie/professionalisering in opleg. Opleg als dienstverlening. Daarnaast transformatie van kleinhandel naar groothandel. Veel inkoop direct van de producent.

2015
Toekomstgericht: bouw van een ultramodern volautomatisch kaasopslag- en distributiecentrum. Daarnaast oprichting twee traditionele handelsvestigingen.

2016
Opsplitsing van de activiteiten opslag en handel

1 juli 2018
Opsplitsing zichtbaar gemaakt in nieuwe handelsnaam:
Van de Goey Kaas en de Goey Kaasopslag naar De Goey kaas Holland

Warehouse en Trade